Koronasta kesään

Täytyihän tuo COVID-19 iskeä jonnekin, sillä niin reippaasti virus on päässyt vaikuttamaan koko maailman menoon. Koiramaailmassa se on ehkä suurimmaksi osaksi näkynyt tapahtumien ja kisojen rajoituksina sekä peruuntumisina.

Vesipelastuksen suhteen tänä vuonna kisata johtuen juurikin COVID-19-rajoituksista. Terveys edellä on tuossa lajissa menty ja tänä vuonna oli välivuosi. 



Vepen harjoittelua kisavapaavuosi ei onneksi ole estänyt. Pariin ulkopuolisen kouluttajan vepepäivään ollaan päästy osallistumaan ja niistä haettu uusia näkövinkkeleitä treeneihin. Nyt otetaan aktiivisemmin mukaan myös vepen kuivaharjoittelu. On muuten koiralle ja ihmisellekin t-o-d-e-l-l-a puuduttavaa kerta toisensa jälkeen hinkata viikosta toiseen aina samaa liikettä ilman mitään variaatioita.



Jos jotain näistä koulutuksista on jäänyt matkamuistoksiksi, niin ehkä se oma rohkeus suunnitella omat treenit sekä hakea sitä kautta vaihtelua.

Vienti voi liikkeenä olla puuduttava, tylsä ja aikas piakkoin se onkin suhteellisen vastenhankainen kohta koko lajissa. Siihen on koitettu hakea uutta puhtia.

On tehty vientiä kuivalla maalla, yhdistetty sitä veteen ja tehty vedessä eri variaatioita. Matka vaihtelee, samoin esineet. Se mikä on pysynyt, on palkka. 


Voittajan hukkuvaan on kokeiltu eri vaihtoehtoja ja maalitolppia testailtu. Hmmm... pitäisköhän sitä koittaa joskus kirjoittaa auki selkeästi tämän kesän treenivinkit?

Kommentit