Positiivinen tulos

Iltapäivälehdessä taidettiin hiljattain mainostaa, että koiratkin ovat joko positiivisia tai pessimistisiä. Warman kohdalla ei tarvitse kahta sekuntia miettiä, että kumpaan kategoriaan kuulutaan; ehdottomasti positiivisiin!



Warma elää onnellisuuskuplassa. On olemassa vain hyviä asioita. Lähtökohtaisesti tuo koira katsoo maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi. Kun samaan aikaan taloudessa asustaa wanhaksi rouvaksi tituleerattu matriarkka, jonka näkemys asioista on äärimmäisen realistinen ja lähtökohtaisesti harmaasävytteinen, niin Warman positiivisuus on vain upea asia.

Wanhan rouvan huumorin taju on hyvin suoraviivaista ja yksinkertaista. Voisin väittääkin, että wanhan rouvan ajatuskuplassa pyörii lausahdus "tämä on siis hauskaa, nauran, hah, joko siirrytään oikeisiin asioihin?". Sen sijaan Warman huumori on rikasta, lempeää ja kekseliästä. Tai tuollaisilla sanoilla sitä kuvailisin. Yhteistäkin näille otuksille löytyy: työmoottori. Molemmat nauttivat tekemisestä ja touhuamisesta. Molemmat ovat aina valmiita kaikkeen.


Kynsien leikkaaminen sen sijaan on ehkä yksi sellainen asia, mistä ei suurimpia ilopisteitä keräillä. Kynnet kyllä leikataan ja homma hoidetaan sutjakkaasti, mutta se ei ole mikään ratkiriemukas asia. Koirakaartistani tasan tarkkaan yksi kappale on ollut sellainen, jonka mielestä kynsien leikkaaminen on ihan huikean mahtavaa. Kaikki muut otukset ovatkin olleet sitten tuossa kategoriassa, jossa asia koetaan vähemmän hehkeäksi sessioksi.


Valokuviini onnistun lähes aina bongaamaan vakavailmeisen koiran. Näen usein Warman iloiset kasvot, mutta kuviin tallentuu se vakavailmeinen otus. Tässähän on kaksi mahdollisuutta; joko kuvaaminen otetaan vakavana tapahtumana tai sitten se on niin tylsä sessio, että ei siinä paljoa hymyillä. Tai sitten se on molempia. Myönnän, että harvemmin itsekseen touhutessa tulee kuvia otettua ja kameran ollessa matkassa otetaan sitten niitä paikoillaan pönöttäviä otoksia.



Warma is a happy little dog. He is always looking the world with a positive attitude. Warma also loves working. He is ready for work every time. Warma doesn't have any so called bad days. Well, my photos of Warma... Warma looks so serious, but that is just his fotoface :D

Kommentit