Kolmen kimppa

Koira istuu, mina palkkaan. Koira menee maahan ja mina jalleen palkkaan. Koira tekee tyon ja mina annan palkan. Mina ja koirani olemme toivottavasti koulutushetkessa lasna. Mutta siella on myos palkka mukana, se kuuluisa kolmas pyora.

Tunnustan, etta sosiaalinen palkka ei ole minun vahvuuteni. Kykenen tarjoilemaan namipalkkaa ja lelupalkkaa, mutta ehdottomasti vasta kolmannella sijalla on sosiaalinen palkka.

Mita avuksi? Paasin Korrien koulutukseen mukaan ja iskin ongelmaksi juurikin sosiaalisen palkan. Miten kummassa nostatan sen arvoa niin koiran kuin itseni silmissa? Toisekseen, saimme talla viikolla tehtavaksi opettaa koiralle jokin yksinkertainen temppu vain ja ainoastaan sosiaalisen palkan avulla.

Ratkaisu oli yksinkertainen. Katso asiaa laatikon ulkopuolelta. Myonnan, etta helposti voin alkaa ajattelemaan asioita joko liian monimutkaisesti nakokulmasta tai sitten unohdan erilaiset vaihtoehdot ja jaan junnaamaan paikoilleni.

Kouluttaja tuumasi, etta nyt opetellaan pari temppua sosiaalisen palkan avulla. Nakit, makkarat ja kumppanit saivat jaada taskuun, lelupalkat piiloon. Minusta tuli lelupalkkamakkara. Paikalle kiikutettiin tuoli. Tarkoituksena oli saada koira kiipeamaan tuoliin ja sanallisella palkkauksella kertoa koiralle, etta teit oikein. Silittelyt ja koskettamiset sallittiin. Houkuttelu ja vihjeet kelpasivat myos.

Koira siis tuoliin. Kaytin kylla houkuttelua ja kasiapuja, mutta se meni sinne. Yllattavankin helposti. Ja palkkana oli joka kerta tama lelupalkkamakkaran suulliset kehut ja rapsutukset.

Seuraavana kokeilimme jalkojen valista pujottelua samalla tekniikalla kuin tuolille menemistakin. Kolmannessa kohdassa harjoittelimme kahden esineen valista pujottelua. Jotta nyt ei vain liian ruusuista kuvaa tulisi, niin eihan tuo pikkuotus varsinkaan tuota viimeista kohtaa ilman apuja tehnyt, mutta kokonaisuudessaan niita kylla suoritettiin. Ja palkattiin :D

Lopuksi osallistuimme kymmenen minuutin treenien jalkeen kisoihin, joissa oli lajeina juurikin nuo kolme kohtaa. Lahdimme suorittamaan hommaa ja saimme kaikki osa-alueet tehtya. Loppupalkkana oli reilusti kehuja!

Kouluttaja muistutti, etta treenien tulee loppua tuohon sosiaalisen palkkaan eika esimerkiksi erilliseen namipalkkaan. Olin niin iloinen tuosta minikisasta :D

PS. Mikali tata sattuu joku lukemaan joskus, niin teksti on naputeltu kapistuksella, joka ei tunnista suomalaisia kaksoispistemerkintoja a ja o kirjaimien ylapuolla :D


Kommentit

  1. Ihmettelinkin ä ja ö puutetta. XD Teidän harjoitus näytti hauskalta ja aion kokeilla. Ilo vastaa kisatilanteessa kivasti, mutta treeneissä odottaa automaattisesti namia tai lelua. Täytyy muuttua minunkin lelupalkkamakkaraksi. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ääkköset olivat eilen pelistä pois :D
      Mutta tuo eilinen harjoitus oli kyllä yllättävän mukava. Tänään järjestettiinkin uusintakisat heti samantein :D
      Ps. Sulla on ihan huikeat punaiset ladyt hyppysissä!

      Poista

Lähetä kommentti