Tekevälle sattuu ja Superässät tilaukseen!

Jos tekee ja touhuaa, niin kaikenlaista voi tapahtua. Pumpulissa ei kukaan voi elää ja suojakuplassa asuminen on mahdotonta. Typeriä riskejä on toki ihan järkevääkin välttää, mutta vahinkoja voi elämässä sattua. Pelolle ei kannata antaa valtaa, mutta tässäkin kohdin kultainen keskitie on kaikista paras vaihtoehto.

Olemme saaneet kestovieraaksi suhteellisen sitkeän haavan. Ulkoillessa tuo tuli ja viilsi kauniisti tassun. Pikkunirhaisuista en jaksaisi edes raapustaa, enkä ole tainnut niistä aikaisemmin sen ihmeellisemmin edes mainita. Haavat eivät järkytä ja niitä on tullut hoideltua.

Mutta tämä tapaus haava on sitkeä. Tai ei se niin sitkeä tule olemaan, että ikuisiksi ajoiksi jäisi tuohon keikkumaan. Hoidellaan se nyt kerralla kuntoon.

Tassuhaavojen luokituksesta minulla ei ole mitään aavistusta. Jos jotain mittapuuta ajattelisi, niin tuo on syvempi kuin nirhaisu, mutta pienenpi kuin irronnut raajan osa.

Kipeähän tuo on ollut ja kyllä se edelleen itsestään ilmoittelee. Kiputroppia on käytetty ja jatkossakin tilanteen mukaan.  Kisoissahan meitä ei tulla varoaikojen vuoksi näkemään, mutta eipä meillä kisasuunnitelmiakaan ollut valmiina.

Haavaa siis hoidellaan ja sen ajan on ainakin agility tauolla. Vesijuttujakaan ei harrastus- tai treenimielessä ajatella. Äkkiseltään ajatellen vauhtiversioiset tassuhaavaa rasittavat jutut ovat nyt lepotilassa.

Positiivisesti ajatellen tämä on erittäin hyvää haavanhoitotreeniä. Haavan hoito on sinällään simppeliä ja helppoa, siinä ei ole ongelmia hoidettavalla eikä hoitajallakaan :D Välillä myönnän kyllä ottavani pientä konsultaatiota haavan suhteen. Hoitolinja on tylsän konservatiivinen.

Kuvia olen siitä napsinut jo ihan senkin vuoksi, että näkee haavan käyttäytymistä ajan myötä.

Millainen hoidettava Warma on? Minulle helppo, sillä koira antaa hyvin hoitaa haavaansa.


Meinasi vallan unohtua! Onhan Warman elämässä ollut muutakin!

Warma kävi etelässä lomailemassa. Lemmenloman pieniä pentupalleroita tupsahtelee toivottavasti jossain kohdin maailmaan. Pentupakettimatkan seuralaisena Warmalla oli ihana Ilo 😍
Wirneen Superässät ovat tilauksessa!

Kommentit

Lähetä kommentti