Pisteitä tuijottamalla pettymykseen?

Ehei, ei me nyt sentään pisteitä tuijottamalla pettymykseen päädytä. Jos jokaisessa kisassa tuijottaisin pisteitä ja sen mukaan antaisin itselleni, koiralle tai meidän yhteistyölle arvostusta, niin se vasta menisi karmeaksi. Pelkät pisteet, tulokset tai sijoitukset eivät kerro sitä koko totuutta.

Olin siis ilmoittanut meidät vepen iltakokeeseen. Arvoin pitkään, että mennäkö vai ei. Mentiin. Kaduttaako nyt tuo päätös? Itse asiassa ei, ei sitten millään tasolla. Jo ennen koetta totesin myös, että kaikki pistemenetykset voi laittaa minun piikkiini ja sitä mieltä olen myös edelleen. Eikä tämä ole myöskään meidän viimeinen koe.

Selittelypäivitykseksi tämä voidaan jollain tasolla merkata, mutta lähinnähän tämä on vain omiksi muistiinpanoikseni raapustettu sepustus tuosta kokeesta.

Lämmintä riitti kokeessa kaikin puolin, siellä 30 asteen huitteilla oli lämpötila, vesi oli oikeasti liian lämmintä eikä tuulesta ollut sen suuremmin tietoa.

Ensimmäinen liike: 0 pistettä
 Koiran kanssa veneeseen ja tuomari soutu 50 metrin päähän rannasta. Haettava vene oli rannasta katsottuna oikealla puolella. Koira hyppäsi, sukelsi ja kiekaisin ainakin kahdesti, että vene. Venetuomari tuumasi, että jännä tapa hypätä. Juu, niin on. Koira ui kohti toista venettä, köysi heitettiin, mutta jostain syystä koira ei köyttä löytänyt. Siinä se pyöri sitä hakemassa. Lopulta koiruus ui rantaan ja jäi sinne odottelemaan. Ystävällisesti toinen kisaaja otti koiruuden sovitusti rannassa kiinni.

Toinen liike vienti: 0 pistettä
Koira otti hyvin köydestä kiinni ja lähti viemään pelastusrengasta veneelle. Veneelle päästyään koira aukaisi suunsa, mutta sulki sen myös nopeasti. Tuomarin tulkinta oli, että ei irrottanut. Mitäpä sitä sen enempää selittelemään.

Kolmas liike: muistaakseni 21 pistettä
Koira lähti uimaan ensin väärälle veneelle, ei saanut köyttä, joten minun yllätyksekseni uikin suoraan oikealle veneelle. Sai köyden ja toi veneen rantaan, tosin 4 metriä maalitolppien ohi.

Neljäs liike hukkuva: 25 pistettä
Koiran kanssa veneessä, tuomari souti. Hukkuva putosi veneestä ja pikkukoira ampaisi pelastamaan. Ja toi rantaan maalitolppien väliin. Ei meinannut irrottaa maalissa patukasta, joten onko meille muodostumassa irrotusongelma? Tai ei sitä päätelmää voi ehkä tehdä kahden epäonnistuneen irrotuksen perusteella.

Lopputulos: ei tulosta.

Mutta millainen saalis jäi kokeesta? Hyvä mieli! Koiruus toimi, vaikka pistebingoa emme harrastaneet. Jos pari kohtaa olisi mennyt toisin, niin lopputulos olisi ollut erilainen, mutta se on nyt ihan turhaa jossittelua. Uusia kokeita tulee ja kaikista tilanteista on parempi kerätä ne hyvät palaset talteen.

Koira toimi hyvin, helle ei haitannut tai syönyt meidän pisteitä. Saimme erinomaisen maksullisen koetreenin!


Kommentit