Suloisen makea tapaus!

Pikkukoira pyörähti eilen rallytokotreeneissä. Heräteltiin hieman surisemaan rallykärpästä kevään kunniaksi. Teemana olivat hypyt. Mehän siis emme ole sen suuremmin rallya treenanneet, joten pääsääntöisesti kaikki on aina uutta.


Mukavastihan nuo treenit menivät, vaikka namituksella on taatusti tässä hommassa osuutensa.

Ensimmäinen ratapätkä sisälsi hypyn, puolen vaihtoa, hyppyä oikealla ja pyörähdykset molemmin puolin. Ekalla kiepillä olin hieman myöhässä kieppumisteni kanssa kylttiin nähden, mutta toisella kiepillä ajoitukset osuivat vahingossa oikeiksi.

Toisella ratapätkällä oli kolmen hypyn sarjahyppy, jossa huomion saikin meikäläisen oma nopeus. Perusköpöttely ei riitä, vauhtia enemmän ja koiraa ei tarvitse tuolloin ottaa esteiden välissä hallintaan.

Hyppysarjan lopuksi oli stoppi, koira seisomaan, koiran ympäri (aina nenän kautta...) ja siitä liikkeelle. Sivulta seisomaan onnistui makupalojen avulla pienen treenin jälkeen.

Tässäkin hyppytouhussa on rallyn iloisia muistisääntöjä. Koira voi hypätä esteet ohjaajan edellä, mutta lopussa koiran tulisikin jäädä seisomaan suoraan nenä menosuuntaan. Tai sitten kuljetaan yhtä matkaa ja koira hallintaan esteen jälkeen. Oma valintani on näistä kahdesta ainakin helppo!

Tänään lambeiltiin. Sisällä oltiin, mutta se ei menoa haitannut.

Ekalla kiepillä saimme vaihtaa lampaat. A-P-U-A!
Mutta vetäjä ystävällisesti opasti meidät läpi ja mehän teimme koiran kanssa yhdessä mitä pyydettiin. Kiltisti Warma haki vasvas-käskyllä lambit ovelle. Ja päästiin muutaman kerran tekemään häkitys. Tosin, minähän olin pihalla kuin lumiukko, mutta yhteistyöllä onnistuttiin. Kyllähän ne lambit välillä menivät kuin marmorikuulat rahtusen väärään paikkaan, mutta kokonaisuus ratkaisi!

Toisella kiepillä haettiin suuntia, samoin kolmannella kiepillä.

Jätin koiran hallin toiseen päähän ja lampaat olivat toisessa päädyssä. Vasemmalta mentiin, sillä se on selkeästi vaikempi puolisko. Koira olisi aluksi niin mielellään tehnyt J-koukun edessäni, mutta lähti lopulta lampaille, toi ne vasemman kautta ja pyörittiin ympyrää. Kuulostaa sekavalle, sillä enhän minä näitä osaa kirjalliseen muotoon saattaa. Mutta käytännössä tämä oli ihan toimivaa settiä. Aivohiki virtasi ja lopputulos oli makea!

Lopuksi vielä täysin objektiivinen näkemys:
Warma on ihan supermakea!

Vanha kuva joltain tämän 
vuoden lambitreffeiltä.

Kommentit