Vepe

Vesipelastus on aina kiehtonut lajina. Tosin vain kerran aikaisemmin olen toisen koiran kanssa päässyt lajia testaamaan. Yllättäen päätinkin lähteä kokeilemaan Warman mahdollisuuksia vedessä.



Mitään liian pitkää pohdintaa tällä kierroksella ei tehty. Ilmoittautumisen jälkeen olikin samantein ensimmäinen teoriasessio alkamassa.

Käytännön harjoituksia kurssiin sisälty neljä. Olemme testanneet niin veneen kuin hukkuvan hakua, veneen rantaan tuontia, esineen vientiä ja veneestä hyppyä.

Ryhmä on passelin kokoinen ja vetäjä positiivinen. Ryhmässä on niin noutajaa, spanielia kuin paimenta mukana. Jokainen osallistuja on myöspäässyt kastumaan, uimaan, pelastetuksi kuin soutamaankin.

Warma on aikas makea tapaus! Nätisti on tähän mennessä hakenut veneen ja hukkuvan rantaan sekä hypännyt veneestä veteen. Suurimman haasteen on tuottanut esineen vienti. Tuossa liikkeessä siis koira tuo rannalta esineen veneessä olevalle tyypille. Viimeisimmällä kerralla saimme tuonkin liikkeen pari kertaa onnistuneesti tehtyä. Se vain vaati sen, että hoksasimme lisätä välimatkaa. Paatti siis kaueammaksi rannasta!



Näiden neljän käytännönkerran jälkeen ilmoitin meidät myös pienelle jatkokurssille. Kun Warma pitää vedestä, niin pulikoidaan pari lisäkertaa sitten!

Kommentit