Agista rallyyn

Sopivan haasteellinen. Ensivaikutelma antoi hyvän kuvan. Tämähän olisi taatusti mahdollinen, vaikka pari pientä jippoa olikin sekoitettu mukaan.

Siinä ajatuskupla, jolla agilitytunti alkoi. Alkuasetelmana oli kaksi pätkää radasta ja teemana irtoaminen.

Lähtihän se koira kyllä irtoamaan. Irtosi kivasti! Ainoa vain, että siinä vaiheessa ei radalla kylläkään enää oltu. Mikäli irtoamista ei tapahtunut, niin sitten mentiin parijulkkaa, mutta radan suorittaminen oli jälleen mahdotonta. Alkua tahkottiin, kaikkea tahkottiin. Yhtä tahkoamista.

Kontaktia tehtiin myös. Warma ymmärtää idean, jos kontakti suoritetaan minun ollessani paikoillaan. Annas olla, jos mukaan tulee liikettä. Kontaktille voidaan sanoa heipat siinä vaiheessa. Positiivista tässä on se, että tätä on mahdollista treenata!
Warmalle on tullut astetta enemmän viretilan kasvua, mutta samalla tekninen puoli on lomalla. Johan olikin utopistisesti todettu :)

Agilitystä suunnistimme rallytokotunnille. Meillä on Warman kanssa viime kesältä viisi rallattelutuntia takana ja minähän en lajista ymmärrä. Herttainen vetäjä, joka kertalaakista  muisti nimemme koko tunnin ajan. Annan aina isot kiitokset vetäjille, jotka kykenevät muistamaan, tai edes yrittävät muistaa, osallistujien nimet.

Rallyn aluksi vaihdoimme koirien kanssa osia. Kiersimme rallyrataa, koira seisoi ohjaajan osuudet ja ohjaaja teki koiran roolin. Maahan-kyltin kohdalla Warma siis seisoi, samalla kun minä vetäisin vaakatasoon itseni. Näin saatiin koirille häiriön alla tehtyä seisomista.

Kasa erilaisia kartioita kannettiin kohta kentälle. Merkin kiertoa eri kulmista ja suunnista erilaisille kartioille oli seuraavana vuorossa. Iso tokomerkki oli selkeästi helpoin, toiseksi helpoin oli pieni kartio, joita nähdään usein ruuduissa. Loput kartiot olivat vieraita, mutta nopeasti oli tuttavuudet myös niiden kanssa solmittu.

Kartioiden jälkeen oli vuorossa liikkeestä istuminen. Peruuttamalla tein. Kovasti vain maahan-liike tuntui aluksi olevan suositumpi. Sekaan mahtui erinomaisia istumisia.

Rataakin lähdettiim kiertämään. Minulla ei todellakaan ollut oikeaoppista etäisyyttä kylteistä. Perusasennosta liikkeelle, kolme askelta peruuttamista, istuvan koiran kierto, käännöstä oikealle ja vasemmalle, hyppyä, liikkeestä maahan, koiran puolen vaihto liikkuessa, koiran pyörähdys itsensä ympäri ja maali taisi lopuksi häämöttää. Jokin tarkkuusruutu (?) oli kentällä myöa, mutta se ohitettiin.

Lopuksi vielä peruuttamista. Se meni kivasti, vaikka taatusti ei kolmea koiran mittaa tullutkaan kertalaakista täyteen.

Mukava tunti! Herttainen vetäjä, passelit treenikaverit, sopivasti häiriötä ja uutta piristettä omiin harjoituksiin. Ainoa miinus tuli Warman maton haistelusta. Siitä tuli kielto joka kerta, onneksi väheni koko ajan. Haistelua tehtiin myös ainoastaan ns.luppoaikoina. Mutta siitä huolimatta ei sellaisesta heru kiitosta.

Vieraat koirat tai ihmiset eivät Warmalle tuottaneet ongelmia. Oli myös hauska huomata pikkuotuksessa pieniä edistymisen askelia.

Kommentit